Glem ikke humoren i sommer – den er den beste medisinen.

DSC_0029
DSC_0029

Da jeg fikk hjerneslag i 2009 var naturlig nok ikke spøk og latter det som preget familien vår. Man spøker jo ikke når noe så alvorlig har skjedd? Men når kan vi sammen begynne å glede oss over livet igjen? Når tåler familien en vanlig vits, og kan man i det hele tatt bruke humor når en i familien har fått en hjerneskade?

JULEFORBEREDELSER
Jeg har ikke fasiten, men jeg vet at det var befriende den gang latteren igjen dukket opp i familien vår. Det var juleforberedelser et par måneder etter slaget. Vi lagde som alltid pepperkaker – det måtte vi jo også denne gangen. Etter hvert dukket det opp noen slangeformede deigklumper på bordet. Og de kalte vi: SLAGMARK! Vi så på hverandre – og vi lo godt!!

STARTEN PÅ EN LETTERE HVERDAG
Andre vi har fortalt det til smiler litt tvungent og synes vel kanskje ikke det er noe å le av. Men for oss ble dette starten på en lettere hverdag. Nå var det fritt fram. Humoren var selvfølgelig veldig intern, og det meste har vi nok aldri delt med noen. Men det har vært, og er fremdeles, viktig medisin. Ikke bare for meg, men for hele min familie.

Og om du lurer: Ja, vi lager fremdeles "slagmark". Men ikke så mange som den første julen.

mestringjan schwencke