2. Endelig i gang med Cogmed-treningen

110513_1023_2endeligiga1.jpg

Etter nok en nevropsykologisk test (se bildet) er jeg nå i gang med datatreningen, Cogmed Arbeidsminnetrening.

HVA ER ARBEIDSMINNET?
Arbeidsminnet er evnen til å holde informasjon i hukommelsen en kort stund (sekunder) og å benytte denne informasjonen i min tenkning.

Arbeidsminnet er nært beslektet med konsentrasjonsevne: Vi kan huske informasjon en kort stund ved å konsentrere oss, om konsentrasjonen forstyrres så forsvinner informasjonen.

Arbeidsminnet er en evne som benyttes i forbindelse med en rekke utfordringer, for eksempel:

  • Å huske instruksjoner om hva du skal gjøre
  • Å huske ulike tall under hoderegning
  • Å lese og huske hva du har lest
  • Problemløsning
  • Å dele en oppgave inn i sekvenser
  • Å holde fokus på den oppgaven du holder på med
  • Å planlegge, organisere og strukturere hverdagen din

HVA ER MINE STØRSTE UTFORDRINGER?
I min hverdag er det særlig de tre siste punktene (tror jeg) jeg sliter med. Blant annet er det krevende å holde fokus på å skrive dette blogginnlegget ferdig. Derfor skal det bli spennende å se om treningen gjør meg flinkere, det vil si mer fokusert og strukturert.

HVA ER COGMED?
Cogmed Arbeidstrening er et treningsprogram utviklet for å trene arbeidsminnet. Programmet inneholder vitenskapelig testede øvelser for auditivt- og visuospatialt arbeidsminne, dvs. der hørsel og synet tas i bruk.

Jeg følger en treningsplan som er bestemt på forhånd, 25 treningsøkter fordelt på 5 uker. Hver økt tar 30-45 minutter. Vanskelighetsgraden tilpasses automatisk etter min maksimale arbeidsminnekapasitet.

I snitt forbedres arbeidsminne med 20% etter trening med Cogmeds program.

Det skal bli spennende å erfare om jeg i løpet av disse fem neste ukene vil merke noen forskjell. Følg med! Jeg fortsetter å blogge om denne testen.

Forskningjan schwencke